thetipstersynthesis v 2.1 -
το ειδικό εργαλείο για Αγγλικές ιπποδρομίες
Το ιπποδρομιακό στοίχημα γίνεται διεθνές. Όπως έγινε με το ποδοσφαιρικό στοίχημα -δεκαετίες τώρα- έτσι και με τον ιππόδρομο.
Τόσο πολύ ώστε ίσως το ξένο προϊόν να ξεπεράσει το εγχώριο σε δημοτικότητα. Υπάρχουν στοιχηματικές ευκαιρίες ή δεν υπάρχουν στις ξένες ιπποδρομίες ; Εσείς αποφασίζετε, αλλά πρέπει να το κάνετε μετά λόγου γνώσεως από δω και μπρος.
Γι αυτό το λόγο το cosmicway.net μαζί με την cosmic software ανέπτυξε ένα νέο λογισμικό για τη μελέτη των ξένων ιπποδρομιών.
Για να μην βρίκεστε πιά στο σκοτάδι και να για να μην παίζετε μόνο εκεί που βλέπετε κεφαλαία γράμματα !

Το λογισμικό the tipstersynthesis v 2.1 είναι ειδικό για τις ιπποδρομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Συγκεντρώνει τις προτάσεις των Άγγλων εμπειρογνωμώνων, τις αθροίζει με τη μέθοδο του λογαριθμικού pool (βλ. παρακάτω) και βγάζει για σας τα πιό ασφαλή συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν προϊπποδρομιακά για τις Αγγλικές ιπποδρομίες.

Επίσης είναι ικανό να παράγει συστήματα για το σκορ πλασέ των Αγγλικών ιπποδρομιών (σκορ πλασέ 4 και 6).
 
Screenshots
Screenshot 1
Screenshot 2

Screenshot 3
Screenshot 4

 
Δείγματα εκτυπώσεων του tipstersynthesis
(* αρχεία txt, διαβάζονται καλύτερα με το notepad ή με το wordpad)
 
Πως δουλεύω με το tipstersynthesis ;
Το πρόγραμμα ανοίγει τις ιστοσελίδες που βλέπετε στα screenshots. Επιλέξαμε τις καλύτερες Αγγλικές ιστοσελίδες με "υπηρεσία καρτών" που δίνουν έγκυρα προγνωστικά σε ελεύθερη πρό-σβαση. Το πρόγραμμα διατίθεται σε μορφή autopilot, δηλαδή ο κάθε χρήστης είναι αυτός που πρέ-πει να το συμπληρώνει κάθε φορά.
 
Πως μπορώ να κατεβάσω το tipstersynthesis ;
Το κατεβάζετε στον υπολογιστή σας αν είσαστε ήδη μέλος του cosmicway.net (πληροφορίες).
 
 
Τι είναι ένα λογαριθμικό pool ;

Η αρχή στην οποία στηρίζεται το cosmicgallop (και παρόμοιες μελέτες) είναι η εξής:


"ο συνδυασμός των προτάσεων μιάς ομάδας ιπποδρομιακών τίπστερς παράγει έναν σούπερ-τίπστερ που είναι καλύτερος από τον καλύτερο της ομάδας"

Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι και τόσο απλό να υλοποηθεί, όσο φαίνεται.
Δηλαδή η σύνθεση ΓΚΑΝΙΑΝ και Τσαούση, στις Ελληνικές ιπποδρομίες, μπορεί να κάνει την ακρίβεια της πρόγνωσης διπλάσια από αυτή του ΓΚΑΝΙΑΝ, ή διπλάσια από αυτή του Τσαούση ; Είναι πολύ υπερβολικό να το περιμένει κανείς αυτό, ωστόσο ένα 5% περίπου επιτυγχά- νεται. Προσθέτοντας δε περισσότερους η ακρίβεια της πρόγνωσης μπορεί να ανέβει και λίγο παραπάνω (τα "πιασίματα" δηλαδή).

Αν ρωτήσετε δύο φίλους σας για την ίδια ιπποδρομία, είναι πιθανό να σας πουν το ίδιο άλογο.
Γιατί όμως ; Το έχετε σκεφτεί ποτέ ;
Κάνοντας την ερώτηση πήρατε δύο γνώμες, έτσι ώστε η μία να ενισχύει την άλλη, ή όχι ;
Σε πρώτη προσέγγιση είναι αδύνατο να πει κανείς. Μπορεί και οι δύο φίλοι σας να έχουν διαβάσει τα ίδια πράγματα στα περιοδικά και να σας πουν ακριβώς για τους ίδιους λόγους ακριβώς τα ίδια πράγματα. Άρα στην πραγματικότητα πήρατε μία γνώμη και όχι δύο. Μπορεί επί- σης ο ένας από τους δύο να διαβάζει τις ιπποδρομίες και να έχει μία κάπως εμπεριστατωμένη γνώμη ενώ ο άλλος να λέει νούμερα στην τύχη κάθε φορά που τον ρωτάνε. Σε μιά τέτοια περίπτωση η μία γνώμη αξίζει ενώ η άλλη είναι άχρηστη. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να ξέρει ο ένας κάποια πράγματα και ο άλλος κάποια άλλα και αυτή είναι η περίπτωση που κυνηγάμε.

Όταν συνδυάζουμε δύο διαφορετικές προβλέψεις πως γίνεται να βγάζουν μία συνισταμένη που να είναι καλύτερη και από τη μία και από την άλλη ; Πολλοί νομίζουν ότι αυτό δεν γίνεται και ότι μόνο αυτός που είναι γνωστός σαν καλύτερος στα προγνωστικά μεταξύ των δύο θα πρέπει να μετράει.
Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν όμως τα δύο άκρα-άωτα. Το ένα είναι όταν και οι δύο λένε πάντα τα ίδια (ή σχεδόν πάντα τα ίδια). Σ' αυτήν την περίπτωση προφανώς μόνο ο ένας μετράει. Το άλλο όταν ο ένας δίνει προγνωστικά κάποιας ακρίβειας ενώ ο άλλος δίνει τυχαία νούμερα. Σ' αυτήν την περίπτωση προφανώς αυτός που δίνει τυχαία νούμερα δεν μετράει (έχει ειδικό βάρος μηδέν).
Σε όλο όμως το φάσμα των περιπτώσεων ανάμεσα στα δύο άκρα, υπάρχει ένας προσθετικός νόμος που βγάζει τη συνισταμένη.

Μόνο στατιστικά μπορεί να προσεγγιστεί το θέμα και για να γίνει αυτό χρειάζονται βέβαια πρώτα απ' όλα έγκυρες πηγές για την άντληση των πληροφοριών και στη συνέχεια η βαθμολόγηση αυτών των πηγών.
Η βαθμολόγηση αυτή πρέπει δε να γίνει κατά δύο έννοιες. Κατ' αρχήν για τον καθένας ξεχωριστά σε τι ποσοστό πιάνει η Α' τύχη του, σε τι ποσοστό η Β' τύχη του και ούτω καθεξής. Ακολούθως δε ο ένας με τον άλλον, ήτοι να βρεθεί ποιός είναι ο προσθετικός νόμος μεταξύ τους.

Για να λογαριάσει κανείς τα ποσοστά Α' τύχης, Β' τύχης, Γ' τύχης κλπ είναι κάτι σχετικά εύκολο, αρκεί να έχει συγκεντρώσει αρκετά με- γάλα δείγματα. Για να κάνει των συνδυασμό των τίπστερς είναι λιγότερο εύκολο.
Υπάρχουν βασικά δύο τρόποι. Ο ένας είναι το λεγόμενο "γραμμικό pool" και ο άλλος είναι το "λογαριθμικό pool".
Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα μαθηματικά εδώ.

Τα πιό καλά αποτελέσματα τα δίνει η λογαριθμική μέθοδος που περιγράφεται στην παραπάνω εργασία όπως είχαμε διαπιστώσει και στο πα- ρελθόν (σε δειγματοληψία που είχαμε κάνει για τις Ελληνικές ιπποδρομίες πολύ παλιότερα).

Είναι γεγονός ότι η μέθοδος των "pool εμπειρογνωμώνων" βρίσκει πολλές εφαρμογές στην επιχειρησιακή έρευνα και ειδικώτερα στην πρόγνωση αθλητικών αποτελεσμάτων.